Over mij

De liefde voor interviewen is in mijn kinderjaren ontstaan. Ik wilde altijd alles van iedereen weten. Dingen begrijpelijk maken voor mezelf en de ander. Maatschappelijke misstanden aan de kaak stellen en belangen behartigen. Niet gek ook, dat ik jarenlang werkzaam ben geweest als maatschappelijk werker in een revalidatiecentrum. Tegelijkertijd begon ik met publiceren. Over alles wat mij interesseert en waar ik nieuws in zie. Het Noordhollands Dagblad werd mijn eerste opdrachtgever.

Drijfveer – Al jaren schrijf ik voor het tijdschrift GAAF! waarin ik o.a. een interviewreeks met bekende Nederlanders voor mijn rekening neem over eczeem, astma en allergieën.
Ik interview medisch specialisten over wetenschappelijke onderzoeken, nieuwe inzichten en behandelmethoden. Mijn drijfveer is de onderlinge betrokkenheid tussen mensen vergroten en elkaar beter te begrijpen door informatie te geven en mensen weer in hun kracht te zetten. Immers, hoe meer een mens weet over de te maken keuzes, hoe beter dit gebeurt. Kennis is macht. En hierdoor wordt de wereld weer een stukje mooier.

Interviews – Communicatie: dat is mijn vak. Ik durf te stellen dat ik door mijn achtergrond binnen het maatschappelijk werk, de medische kennis uit de revalidatie, mijn persoonlijke achtergrond en mijn nieuwsgierigheid en belangstelling voor mensen an sich een stukje verder ga in mijn vraagstelling waardoor er mooie verhalen ontstaan als de opdracht dit toelaat.