Over mij

De liefde voor interviewen is in mijn kinderjaren ontstaan. Ik wilde altijd alles van iedereen weten. Dingen begrijpelijk maken voor mezelf en de ander. Maatschappelijke misstanden aan de kaak stellen en belangen behartigen. Niet gek ook, dat ik jarenlang werkzaam ben geweest als maatschappelijk werker in een revalidatiecentrum. Tegelijkertijd begon ik met publiceren. Over alles wat mij interesseert en waar ik nieuws in zie. Het Noordhollands Dagblad werd mijn eerste opdrachtgever.

Drijfveer – Al jaren schrijf ik voor het tijdschrift GAAF! waarin ik o.a. een interviewreeks met bekende Nederlanders voor mijn rekening neem over eczeem, astma en allergieën.
Ik interview medisch specialisten over wetenschappelijke onderzoeken, nieuwe inzichten en behandelmethoden. Mijn drijfveer is de onderlinge betrokkenheid tussen mensen vergroten en elkaar beter te begrijpen door informatie te geven en mensen weer in hun kracht te zetten. Immers, hoe meer een mens weet over de te maken keuzes, hoe beter dit gebeurt. Kennis is macht. En hierdoor wordt de wereld weer een stukje mooier.

Interviews – Communicatie: dat is mijn vak. Ik durf te stellen dat ik door mijn achtergrond binnen het maatschappelijk werk, de medische kennis uit de revalidatie, mijn persoonlijke achtergrond en mijn nieuwsgierigheid en belangstelling voor mensen an sich een stukje verder ga in mijn vraagstelling waardoor er mooie verhalen ontstaan als de opdracht dit toelaat.

 

Testimonials

SportsGen

‘Susan is een pitbull maar dan met verstand. Ze bijt zich volledig vast in de opdracht en laat pas los als het volgens haar kan. Goed geïnformeerd en ingelezen voor aanvang van de klus. Eenmaal begonnen zeer toegewijd en professioneel. Susan is ambitieus en streeft naar het hoogst haalbare. Staat daarom ‘open’ voor de juiste feedback om dat doel te bereiken. Daarnaast, en zeker niet minder belangrijk, zeer prettig in de omgang als mens. SportsGen zal in de toekomst zeker vaker gebruikmaken van de diensten van Suus.’

Ed Kuijper, founder/commercial director SportsGen sportmarketing & events

Gaaf!

‘Als eindredacteur van het tijdschrift GAAF! werk ik al jaren nauw samen met Susan Rozemeijer, op een heel plezierige manier. Ze schrijft prettig leesbare artikelen en interviews. Susan ziet kans om écht contact te leggen met haar gesprekspartner, wat mooie verhalen oplevert. Ze is creatief en initiatiefrijk. Ook is ze zorgvuldig en punctueel, en het spreekt voor haar voor zich dat ze de artikelen op tijd aanlevert.’

Eindredacteur tijdschrift GAAF!

Het RedactiePakhuis

In opdracht van Het RedactiePakhuis heeft Susan Rozemeijer de cast van Brugklas – de tijd van mijn leven geïnterviewd en uitgewerkt tot vlot leesbare teksten. Ze koos voor creatieve invalshoeken en was oprecht geïnteresseerd in de acteurs. Dankzij haar tomeloze inzet en energie is het Brugklas de Film Fanboek een bewaarexemplaar geworden om trots op te zijn!

 

Rikky Schrever ★★★ Schrijver, vertaler en projectmanager van kinderboeken en tijdschriften @ Het RedactiePakhuis
Stephen King